ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Στο Διασυλλογικό Grand Prix το Σκάκι


Το Σκακιστικό Τμήμα της ΑΕΚ συνεχίζει να πραγματοποιεί και να συμμετέχει σε δράσεις και μετά το πέρας της αναγκαστικής καραντίνας. Η “Ένωση” συμμετέχει στη δράση “Διασυλλογικό Grand Prix” που διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (ΕΣΟ) στην πλατφόρμα lichess.org. H δράση αφορά σε μια σειρά από ανεπίσημα διασυλλογικά τουρνουά (με χρόνους σκέψεις) και συγκεκριμένα:
Blitz (3′ + 2″),
Rapid (10′ + 5″),
Bullet (2′ + 0″)

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας “Checkmate CoronaVirus”, που έχει ξεκινήσει η FIDE, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού και η οποία αφορά σε πολλά τουρνουά που γίνονται κάθε μέρα στις διασημότερες διαδικτυακές πλατφόρμες σκακιού. Οι διοργανώσεις είναι φιλικού χαρακτήρα, καθότι δεν υπάρχουν έπαθλα για τους πρώτους. Όσοι συμμετέχουν, μπαίνουν σε κληρώσεις για περισσότερα από 1500 δώρα που έχει εξασφαλίσει η FIDE.

Χθες (25/05) πραγματοποιήθηκε το πρώτο από τα πολλά τουρνουά, με την ΑΕΚ να τερματίζει στην 6η θέση από τις 8 ομάδες που έλαβαν μέρος. Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή με την “Ένωση” 24 σκακιστές, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό που γέμισε χαμόγελα τους ανθρώπους της ομάδας. Ο “Δικέφαλος” συγκέντρωσε 219 πόντους με τους Γιάννη Λίτσα (μέλος και της αγωνιστικής ομάδας και Υπεύθυνος Ακαδημιών), Πάολο Κοντσέττι και ο Μιχάλη Πρεβενιός (μέλος και της αγωνιστικής ομάδας και έφορος του τμήματος) να συγκεντρώνουν τους περισσότερους (36, 29 και 27 αντίστοιχα).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η χρήση οποιουδήποτε βοηθήματος κατά την ώρα των αγώνων, με την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων να λυπεί τους υπεύθυνους όλων των ομάδων και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Τέλος, το Σκακιστικό Τμήμα της ΑΕΚ συνεχίζει να πραγματοποιεί το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης «Σκάκι για τους ενήλικους και ανήλικους φίλους της ΑΕΚ, κάθε επιπέδου».
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο chess@aek.gr.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ