ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλη η ΑΕΚ τίμησε τον Λουκά Μπάρλο!


Τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου τίμησε ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο (19/10) στο Δίστομο, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του παλαιού Προέδρου της ΑΕΚ. Στη γενέτειρα του “Προέδρου των τίτλων και των έργων”, η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, διοργάνωσαν την εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Λουκά Μπάρλου.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου Διστόμου. Ήταν μία πολύ ζεστή εκδήλωση που πρόσφερε χαρά και συγκίνηση σε όλους βρέθηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λουκά Μπάρλου.

Την Ερασιτεχνική ΑΕΚ εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού, κ. Σταμάτης Παπασταμάτης, καθώς και o Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μίμης Δεληγιάννης. Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, κ. Ανδρέας Δημάτος, που συντόνισε την εκδήλωση και διάβασε τον χαιρετισμό του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε ακόμα από την αντιπρόεδρο κα. Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, από τον γενικό γραμματέα, κ. Κυριάκο Χήνα, και τον συντονιστή μελών της Λέσχης, κ. Λάκη Θεοδοσίου.

Από πλευράς δήμου, που ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, έδωσαν το “παρών” ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Γιάννης Σταθάς, ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Πάστρας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος.

Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν, η κα. Νόνη Μπάρλου (σύζυγος), ο κ. Θανάσης Μπάρλος (υιός), η κα. Λούση Μπάρλου (κόρη), τα εγγόνια Ερμιόνη και Μανώλης και η εξαδέλφη του Λουκά Μπάρλου, Πηνελόπη. Όπως επίσης εκεί ήταν και οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές που βίωσαν τη μεγάλη εποχή Μπάρλου: Παντελής Νικολάου, Θωμάς Μαύρος, Μίμης Παπαϊωάννου, Μπάμπης Ψιμόγιαννος, ο αφοσιωμένος φυσικοθεραπευτής Νίκος Πανταζής, ο Στέλιος Σεραφείδης – πρόεδρος των Παλαιμάχων της ΑΕΚ και προπονητής τερματοφυλάκων επί Μπάρλου και το μέλος του ΔΣ των Παλαίμαχων της ΑΕΚ, Μιχάλης Συμιγδαλάς και οι πρώην υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Στρατούλης και Βασίλης Σαραντίτης.

Ακόμα, παραβρέθηκαν τα ιστορικά στελέχη κ.κ. Αντώνης Φύτρος (μέλος του ΔΣ κατά την περίοδο Μπάρλου) και Δημήτρης Παπασταύρου (πρώην Γενικός Αρχηγός), καθώς και ο εμβληματικός φίλαθλος της ΑΕΚ κ. Αλέξανδρος Μαργαρίτης.

Επίσης, στην εκδήλωση παρευρίσκονταν “Ενωσίτες” από το Δίστομο, τη Λιβαδιά και όμορες περιοχές, μαζί με τους 40 φίλους που ταξίδευσαν από την Αθήνα.

Απέστειλαν γραπτούς χαιρετισμούς  ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Μίμης Δομάζος, ο Σπύρος Τζόκας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αθήνας, ο ιστορικός ΣΦ ΑΕΚ Αθηνών που είχε ιδρύσει ο Λουκάς Μπάρλος και ο μουσικοσυνθέτης Νότης Μαυρουδής.

Επίσης χαιρέτισαν την εκδήλωση τα μέλη της τότε διοίκησης Μπάρλου, κ.κ. Νίκος Στράτος και Δημήτρης Μουρίκης, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν.

Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Σταθάς, μίλησε για την προσφορά τόσο του Λουκά Μπάρλου, όσο και της οικογένειας του, στην περιοχή, ενώ ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, κ. Σταμάτης Παπασταμάτης, αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο που επιτέλεσε ο ιστορικός πρόεδρος στο Σύλλογο και σημείωσε ότι λόγω της προσφοράς του αυτής  ο Λουκάς Μπάρλος  αποτελεί αξιακό μέτρο για όλους όσους έρχονται να υπηρετήσουν αυτή τη μεγάλη Ιδέα που λέγεται ΑΕΚ. Εν συνεχεία προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή του Λουκά Μπάρλου, το οποίο επιμελήθηκε η κα. Χριστίνα Σούκερη-Παπασταμάτη, σε συνεργασία με το ΑΕΚ TV.

Στο βήμα ανέβηκαν οι κ.κ. Νικολάου, Στρατούλης, Σεραφείδης, Μαύρος, Πανταζής και Μαργαρίτης οι οποίοι και θυμήθηκαν στιγμές από τη ζωή του Λουκά Μπάρλου και τη θητεία του στο Σύλλογο.

Τέλος, στην εκδήλωση υπήρχε έκθεση φωτογραφίας με τη ζωή του Λουκά Μπάρλου.

O χαιρετισμός του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη: “Αγαπητοί φίλοι,
Χαιρετίζω, τη σημερινή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Λουκά Μπάρλο και από την πλευρά μου συγχαίρω τη Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ για αυτή την πρωτοβουλία στα είκοσι χρόνια από το θάνατό του και μάλιστα στη γενέτειρα του μεγάλου μας προέδρου.

Για όλους εμάς ο Λουκάς Μπάρλος παραμένει ένα αιώνιο σύμβολο στην ιστορία της αγαπημένης μας ομάδας.

Το έργο του αποτελεί παρακαταθήκη για όλους μας.
Η προσφορά του στην ΑΕΚ είναι μόνιμη πηγή έμπνευσης.
Το όραμά του είναι αυτό που μας καθοδηγεί.

Ο Λουκάς Μπάρλος άνοιξε διάπλατα το δρόμο για μία μεγάλη ΑΕΚ και σε αυτόν τον δρόμο όλοι μας καλούμαστε να βαδίσουμε ακολουθώντας τα χνάρια του.

Τόσο σε επίπεδο αρχών, σε επίπεδο αγωνιστικό αλλά και σε επίπεδο έργων, που σε τελική ανάλυση είναι αυτά που μένουν στην ιστορία.

Πριν από σαράντα χρόνια ήταν αυτός που έβαλε το λίθο της τελευταίας μεγάλης επέκτασης στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια με την κατασκευή της περίφημης σκεπαστής εξέδρας. Λίγοι τότε αξιολόγησαν το έργο του, αλλά το όνομά του πέρασε στην ιστορία με χρυσά γράμματα.

Σαράντα χρόνια μετά το έργο του Λουκά Μπάρλου θα τιμάται καθημερινά μέσα στο χώρο στον οποίο μεγαλούργησε, μέσα στο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο παρεκκλήσι του Οσίου Λουκά, που θα υπάρχει μέσα στην «Αγιά Σοφιά», δίπλα στα αποδυτήρια της ομάδας μας, το κερί της ιστορικής μνήμης και του παντοτινού και έμπρακτου σεβασμού θα είναι πάντα αναμμένο!

Το όραμά του ζωντανεύει και πάλι!

Και δεν πρόκειται να τον ξεχάσουμε ποτέ”.

Ο χαιρετισμός τους Προέδρου της ΑΕΚ, κ. Αλέξη Αλεξίου: “Εκ μέρους της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ χαιρετίζουμε τη σημερινή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον μεγάλο Λουκά Μπάρλο. Η χρυσή του επταετία χάραξε την ιστορία της ομάδας μας. Με την προσφορά του τιμησε το ερασιτεχνικό σωματείο! Το όραμά του θα ζει για πάντα“.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο:


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ