ΝΕΑ ΣΚΑΚΙ

Πρεμιέρα με Πέρα για την ομάδα Σκάκι


Τις επίσημες αγωνιστικές της υποχρεώσεις ξεκινάει αύριο (12/01, 10:30) η ομάδα Σκάκι της ΑΕΚ, που υποδέχεται στη νέα αίθουσα του τμήματος (δείτε εδώ) στη Νέα Φιλαδέλφεια τον ΑΣ Πέρα για την 1η αγωνιστική της Β2 Κατηγορίας Αττικής. Ο “Δικέφαλος” μέσα σε λίγες μέρες επαναδραστηριοποίησε το τμήμα, διοργάνωσε δύο τουρνουά και πλέον ρίχνεται στη “μάχη” των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.

Ο έφορος του τμήματος, Μιχάλης Πρεβενιός, δήλωσε στo aek.gr: “Ύστερα από μια περίοδο αδράνειας, το σκακιστικό τμήμα της ΑΕΚ αύριο ξεκινά την αγωνιστική του δραστηριότητα, με τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής Κατηγορίας. Η ομάδα είναι στην ουσία νεοσύστατη. Απαρτίζεται από ερασιτέχνες σκακιστές, άλλους αρκετά έμπειρους άλλους λιγότερο. Υπάρχει ήδη κλίμα ομαδικότητας, γεγονός πολύ σημαντικό. Η αγάπη για την ΑΕΚ και το σκάκι ξεχειλίζει. Θα παίξουμε για το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας και στο τέλος θα δούμε το αποτέλεσμα“.

Ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Ακαδημιών, Γιάννης Λίτσας, με τη σειρά του πρόσθεσε: “Η μεγάλη προσπάθεια για την δημιουργία μιας μεγάλης σκακιστικής οικογένειας στην ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει. Μετά την αλλαγή της αγωνιστικής μας έδρας, σε έναν υπέροχο και φιλόξενο νέο χώρο, αρχίζουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με βασικό στόχο την σφυρηλάτηση των δεσμών μεταξύ των παικτών της ομάδας μας. Tο μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε τα επόμενα χρόνια είναι να γεμίσουμε την Ακαδημία με παιδιά. Άλλωστε ερασιτεχνικός αθλητισμός χωρίς παιδιά δεν νοείται, όπως και ΑΕΚ χωρίς νέους μικρούς Αεκτζήδες“.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ