ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΚΑΚΙ

Πρόκριση στο Κύπελλο Αττικής


Με σκορ 3-1 η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας για τον 1ο Γύρο του Κυπέλλου Σκάκι Αττικής.

Η «Ένωση» με τη νίκη αυτή προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες της ιστορικής διοργάνωσης και μετά την εξασφάλιση της ανόδου, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν με τους Δέδε, Αλεξάκη, Σαγκριώτη και Λυκουριώτη. Μετά από τρεις ώρες αγώνα, ο Δέδες επικράτησε του αντιπάλου του και λίγο αργότερα ο Σαγκριώτης έκανε το 2-0. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ακόμη μία ισοπαλία καθώς, με βάση το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, με 2-2 αποκλειόταν. Τελικά ο Λυκουριώτης εξασφάλισε τον πολύτιμο μισό πόντο, παραχωρώντας ισοπαλία σε αρκετά καλύτερη θέση. Με ακόμη μία ισοπαλία από τον Αλεξάκη διαμορφώθηκε το τελικό 3-1. Έτσι, η «Ένωση» προκρίθηκε χωρίς να χάσει σε καμία από τις τέσσερις σκακιέρες και περιμένει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο υπεύθυνος Ανάπτυξης και Ακαδημιών του τμήματος, Γιάννης Βραϊμάκης που ήταν παρών στην προσπάθεια της ομάδας, δήλωσε στο aek.gr: «Αντιμετωπίσαμε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι και φέτος δύο κατηγορίες πάνω από την ΑΕΚ. Η ομάδα έδειξε ότι με το υλικό που ήδη διαθέτει, μπορεί να αντιμετωπίσει θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας για τη νίκη. Περιμένουμε τον αντίπαλό μας για τον επόμενο γύρο. Είμαι βέβαιος ότι όποιος και αν είναι, θα τον αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα».

ΑΕΚ – Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας 3-1
Αλεξάκης – Γρυπαίος 0.5-0.5
Σαγκριώτης – Αμπατζής 1-0
Δέδες – Αλεβιζάκης 1-0
Λυκουριώτης-Τριανταφύλλης 0.5-0.5


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ