ΝΕΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μετάλλια σε βουνά και δρόμους μικροί και μεγάλοι!


Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες η SKODA SYNERGY Ακαδημία ποδηλασίας της ΑΕΚ, αλλά και η ανδρική ομάδα κατέβηκαν κανονικά σε όλους τους αγώνες κρατώντας ψηλά τη σημαία με τον “Δικέφαλο”. “Κιτρινόμαυροι” μικροί και μεγάλοι αθλητές, πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις χαρίζοντας μετάλλια στην “Ένωση”.

Η SKODA SYNERGY Ακαδημία ποδηλασίας της ΑΕΚ, έλαβε μέρος σε 3 διαφορετικούς αγώνες (2 βουνού κ 1 δρόμου) με τους μικρούς αθλητές μας ηλικίας 8 – 14, να αγωνίζονται με όλες τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που συνάντησαν.
Το Σάββατο στον πρώτο αγώνα του ΖΕΥΣ στο ολυμπιακό χωριό, ο Ιάσονας Μαντάς ήρθε 1ος και ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης 3ος στους Παμπαίδες. Η Σωτηρία Βασιλείου 1η στα μίνι μικρά κορίτσια, ενω την 6η θέση κατέλαβε ο Γιώργος Κουρούνης, την 7η ο Ιάσονας Γιαλαμάς και την 8η ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης στα μίνι αγόρια.

Την Κυριακή (24/02) στον αγώνα της Σ.Υ.Φ.Α.Γ.Ε. στον Γέρακα, ο Ιάσονας Μαντάς κατάφερε ξανά να ανέβει στο βάθρο με την 2η θέση στους Παμπαίδες. Στον άλλο αγώνα της Κυριακής που διοργάνωσε ο ΠΑΟ Φοίνικας στο κλειστό γκαράζ του Υπερμάρκετ Σκλαβενίτη στην Ν. Ιωνία, όλα τα παιδιά αρίστευσαν κατακτώντας νέες διακρίσεις.

Η μεγάλη ομάδα του τμήματος έλαβε μέρος στον μεγάλο τριήμερο αγώνα που διοργάνωσαν από κοινού ο ΚΡΟΝΟΣ Νικαίας και ο Π.Ε.Σ.Α. ΑΣΤΕΡΑΣ Ζωγράφου, με 300 συμμετοχές όλων των κατηγοριών από όλες τις άκρες του κόσμου. Ο χορός των αγώνων άρχισε την Παρασκευή με το σιρκουί στην πίστα των Μεγάρων με καλό καιρό, και την ομάδα μας εκπροσώπησαν στους Άνδρες οι Χάρης Καστραντάς και Τάσος Παπαποστόλου, με τον πρώτο καταλαμβάνει την 13η θέση στην Γενική Βαθμολογία και 2η στους Έλληνες και τον δεύτερο να τερματίζει πιο πίσω. Η μοναδική Γυναίκα της ομάδας μας η Αντριάνα Στεργίου πλασαρίστηκε στην 6η θέση. Στους Εφήβους ο Ιβάν Μαυροθαλασσίτης κατετάγη 9ος στη Γενική Βαθμολογία και 8ος στους Έλληνες, μαζί με τον Χρήστο Σκυλοδήμο λίγες θέσεις πιο πίσω. Στους Μάστερς σπουδαίο αγώνα πραγματοποίησε ο Βασίλης Σουχλέρης που τερμάτισε 7ος στη Γενική Βαθμολογία (6ος στους Έλληνες) στην κατηγορία του. Τις συμμετοχές στην πρώτη μέρα “έκλεισαν” οι Γιάννης Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Πλατσάκης, Τάσος Καβαλιεράτος και Ανδρέας Γεωργόπουλος με καλά πλασαρίσματα.

Την 2η ημέρα, οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν εντελώς αλλά ο Βασίλης Σουχλέρης πριν καλά-καλά επιστρέψει από τα Μέγαρα, σηκώθηκε το πρωί και πήγε στο Ολυμπιακό χωριό στον αγώνα του ΖΕΥΣ, χαρίζοντας στην ΑΕΚ την 1η θέση στην κατηγορία του. Το ίδιο έκανε και ο Τάσος Παπαποστόλου με αργυρό μετάλλιο στους Άνδρες.

Στο Λουτράκι στην ανάβαση Οσίου Παταπίου στο ατομικό χρονόμετρο, ο κορυφαίος αθλητής της ομάδας μας το 2018, Τάσος Καβαλιεράτος, κατάφερε να πάρει την 2η θέση στους Μάστερς Β’ και την 4η στη Γενική Βαθμολογία.

Η τρίτη μέρα βρήκε τον προπονητή μας Παναγιώτη Σκυλοδήμο μαζί με τους Χάρη Καστραντά και Τάσο Καβαλιεράτο στην αφετηρία του αγώνα αντοχής στους Αγίους Θεοδώρους μέχρι την Περαχώρα. Ο Καβαλιεράτος με τρομερή εμφάνιση κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία του και 4η Γενικής στους Μάστερς. Ο Καστραντάς με εντολή του προπονητή φυλάχτηκε για του επόμενους μεγάλους αγώνες που έχει με την Εθνική ομάδα.

Την Κυριακή, επίσης, ο Αλέξανδρος Αλετράς έτρεξε στον αγώνα του Γέρακα της Σ.Υ.Φ.Α.Γ.Ε. σε κοινή κατάταξη Μάστερς και κατέλαβε την 2η θέση στο ΜΤΒ.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους Καβαλιεράτο, Καστραντά και Μαυροθαλασσίτη που παρ’ ότι αγωνίστηκαν σε κατηγορίες που δεν λαμβάνουν συνήθως μέρος, χάρισαν διακρίσεις στο Σύλλογο μας.

Η ΑΕΚ συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους διοργανωτές και τα σωματεία αυτών των 3 αγώνων. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές του αγώνα στο Λουτράκι, καθώς σε έναν αγώνα πολυπληθέστατο και τριήμερο με ξένους αθλητές και την αγωνιστική ομάδα της SEG Racing, έβγαλαν την χώρα μας ασπροπρόσωπη.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλες τις ομάδες και αθλητές που παρά τις δυσμενείς συνθήκες αγωνίστηκαν μέχρι τέλους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ