ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Πρωταθλητές στις γροθιές με 23 μετάλλια (PHOTOS)

ΑΕΚ ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Πρωταθλητές στις γροθιές με 23 μετάλλια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χρονιά για την Πυγμαχία της ΑΕΚ, καθώς κατάφερε να κατακτήσει 23 μετάλλια.

Οι πυγμάχοι της Ένωσης διακρίθηκαν σχεδόν σε όλους τους αγώνες που αγωνίστηκαν από τους πιο μικρούς αθλητές που έχει το τμήμα μέχρι τους μεγαλύτερους, κατακτώντας 17 χρυσά μετάλλια, 4 ασημένια και 3 χάλκινα.

Σημαντική διάκριση ήταν και αυτή της Ελένης Χολίδη που τερμάτισε στην 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παγκορασίδων που διεξήχθη στην Βουλγαρία.

Πρωτεργάτης των επιτυχιών ο προπονητής της ομάδαςΑρτούρ Μικαελιάν.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 28.6.2018 στο Γυμναστήριο της Πυγμαχίας της ΑΕΚ, παρουσία του Προέδρου Αλέξη Αλεξίου, του Γενικού Αρχηγού Νίκου Δευτεραίου, του Εφόρου του τμήματος Νίκου Κοενάκη και γονέων αθλητών, τιμήθηκαν οι αθλητές και ο προπονητής για τις διακρίσεις τους.

Αναλυτικά οι αθλητές της ΑΕΚ:

Κουτσούκος Χρήστος 16 χρονών, Κατηγορία: Παίδες : 1 χρυσό και 2 ασημένια μετάλλια. 

Οι δηλώσεις του: “Αγωνίστηκα φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε έναν αγώνα στην Σπάρτη

στην κατηγορία των 57 κιλών κατακτώντας την 2η θέση στο πανελλήνιο και την 1η θέση στην Σπάρτη, ενώ βγήκα 1ος και στο σχολικό πρωτάθλημα. Στόχος μου για την επόμενη σεζόν είναι είναι να βγω πρώτος στο πρωτάθλημα.”

Βασιλάκης Ιωάννης 16 χρονών, Κατηγόρια Πάιδες: :4 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλιο

Οι δηλώσεις του: “Φέτος ήταν μια καλή χρονιά για μένα. Δεν είχα καθόλου ήττες και πλέον ετοιμάζομαι για το Πανευρωπαϊκό τον Οκτώβρη. Πυγμαχία ξεκίνησα γιατί ήθελα να δω πως είναι το άθλημα και μετά είδα τον Αρτούρ να αγωνίζεται και μου άρεσε περισσότερο με αποτέλεσμα να το ακολουθήσω”

Γιάνναρος Στράτος 16 χρονών, Κατηγορία παίδες: 3 χρυσά μετάλλια

Οι δηλώσεις του: “Η χρονιά πήγε πολύ καλά. Πήρα το πρωτάθλημα στα 66 κιλά παίδων και βγήκα 1ος σε έναν αγώνα που έγινε πριν λίγο καιρό στην Σπάρτη. Στόχος μου για την νέα σεζόν είναι τα πάω ακόμα καλύτερα και να κερδίσω όλους τους αγώνες.”

Μπόρας Μπάμπης 16 χρονών, Κατηγορία παίδες: 1 χάλκινο μετάλλιο

Οι δηλώσεις τους: “Φέτος βγήκα 3ος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων και 2ος στο σχολικό πρωτάθλημα. Ευχαριστώ πολύ τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου για όλη την στήριξη που είχα στην προετοιμασία. Η πυγμαχία είναι αγάπη. Γεννιέσαι με αυτή.”

Δρίζος Κώστας 13 χρονών, Κατηγορία Παμπαίδες: 1 χρυσό και 1 χάλκινο μετάλλιο

Οι δηλώσεις του: “Η χρονιά μου πήγε πολύ καλά. Συμμετείχα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων στην κατηγορία των 43 κιλών, κατακτώντας την 3η θέση. Επικεντρώθηκα στην προετοιμασία για την επόμενη χρονιά, έχοντας ως στόχο να βγω 1ος.”

Χολίδης Δημήτρης 17 χρονών, Κατηγορία Νέων: 2 χρυσά μετάλλια 

Οι δηλώσεις του: “Η χρονιά για μένα ξεκίνησε τον Φεβρουάριου όπου αγωνίστηκα στην Θεσσαλονίκη και κατέκτησα την 1η θέση, ενώ μετά πήρα μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων όπου και εκεί κατέκτησα την 1η θέση, ενώ πήρα και το βραβείο “Best Fighter“.”

Χολίδη Ελένη 14 χρονών, Κατηγορία Παγκορασίδες: 2 χρυσά μετάλλια, 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό

Οι δηλώσεις της: “Η φετινή χρονιά ήταν πολύ καλή για μένα καθώς κέρδισα καινούργιες εμπειρίες. Βγήκα 1η στο τουρνουά Θεσσαλονίκης και πήρα το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των παγκορασίδων. Επέλεξα την πυγμαχία επηρεασμένη με από τον αδερφό μου και επειδή μου άρεσε σαν άθλημα και ας μην είναι και πολύ γυναικείο.”

Μαργκαριάν Αζάτ 18 χρονών, Κατηγορία Άνδρες: 1 χρυσό μετάλλιο 

Οι δηλώσεις του: “Δυστυχώς είχα ένα χειρουργείο στο χέρι που με κράτησε λίγο πίσω στην χρονιά που πέρασε. Πρόλαβα το τουρνουά της Θεσσαλονίκης όπου βγήκα πρώτος και τώρα ετοιμάζομαι δυναμικά για το Παγκόσμιο που θα γίνει το 2019.”

Τσιγαρίδα Αφροδίτη 9 χρονών: 1 χρυσό μετάλλιο

Οι δηλώσεις της: “Αγωνίστηκα φέτος σε ένα αγώνα στην Σπάρτη, κόντρα σε αθλήτριες που ήταν μεγαλύτερες από εμένα. Στόχος μου είναι να λάβω μέρος και εγώ σε πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς μπορώ να αγωνιστώ μετά τα 13 μου χρόνια.”

Σπύρος Γαλάνης 12 χρονών

Οι δηλώσεις του:  “Ασχολούμαι με την πυγμαχία 2 χρόνια και έχω καταλάβει πως είναι ένα ξεχωριστό άθλημα με μοναδικές στιγμές. Θέλει μία πολύ καλή προσπάθεια για να πετύχεις τον στόχο σου. Αν δεν έχεις στόχους δεν θα τα καταφέρεις εύκολα. Εμένα στόχος μου είναι να έχω επιτυχίες στους αγώνες που θα ξεκινήσω να κάνω.”

Θεοδορίδης Ματθαίος 30 χρονών Κατηγορία Άνδρες: 1 χρυσό και 1 ασημένιο μετάλλιο

Καλλίτσης Ανδρέας 28 χρονών Κατηγορία Άνδρες: 1 χρυσό μετάλλιο

Φυσικά πίσω από όλες αυτές τις επιτυχίες και τους αθλητές βρίσκεται ο προπονητής της ομάδας,  Αρτούρ Μικαελιάν που δουλεύει καθημερινά με τους αθλητές της ομάδας.

Οι δηλώσεις του: “Ξεκινήσαμε ενάμιση χρόνο πριν. Γύρισα στην ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι σπίτι μου όπως ξέρετε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα και εγώ να πάμε τόσο καλά από την πρώτη

χρονιά. Μπράβο στα παιδιά. Έχουμε στους άντρες στον Μαργκαριάν όπου είχε μια ατυχία με το χέρι του, όμως είναι από τους καλύτερους πυγμάχους στην Ελλάδα. Έχουμε στους παίδες πολύ καλά παιδιά όπως ο Βασιλάκης που θα πάει στο Πανευρωπαϊκό τον Οκτώβρη. Πήραν πρωτάθλημα και ο Κουτσούκος και ο Γιάνναρος και ο Χολίδης στους νέους. Η Ελένη Χολίδη πήρε επίσης πρωτάθλημα και βγήκε 5η στην Ευρώπη γιατί ήταν άτυχη στην κλήρωση καθώς έπαιξε με την πρωταθλήτρια την πρώτη μέρα, αλλιώς πιστεύω θα ήταν στον τελικό. Πάμε πολύ καλά. Μας βοηθάει και η διοίκηση πλέον. Παλιά δεν είχαμε τέτοια βοήθεια. Και ο πρόεδρος και ο γενικός αρχηγός και ο έφορος του τμήματος είναι δίπλα μας. Στόχοι για την νέα σεζόν είναι το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας με τον Ματθαίο Θεοδορίδη και τον Αζάτ Μαργκαριάν. Μακάρι να πάρουμε το πρωτάθλημα και ο Μαργκαριάν να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο Προολυμπιακό τουρνουά. Θέλουμε να έρθουν μικρά παιδιά να γνωρίσουν την Πυγμαχία. Είναι διαφορετικό το άθλημα μας.”

Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε ο Ιορδάνης Χρυσοβελώνης.

Φωτογράφηση από το Πρακτορείο ΙΝ ΤΙΜΕ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOWLING eSports KICK BOXING MUAITHAI TAE KWON DO WATER POLO ΑΚΑΔΗΜΙΑ BOWLING ΑΚΑΔΗΜΙΑ KICK BOXING ΑΚΑΔΗΜΙΑ TAE KWON DO ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ-POWER LIFTING ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΟΛΕΪ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠ. ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΡΑΤΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΛΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΑΛΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΛΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ-POWERLIFTING ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΑΡΑΤΕ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΝΕΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΠΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΑΛΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΡΑΓΚΜΠΙ ΛΙΓΚ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙ ΣΤΙΒΟΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1924-2024: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΑΕΚ!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ